Историски минимум: Британската фунта не била послаба во последните 37 години!

t

Вредноста на британската фунта денеска падна под симболичната вредност од 1,1 долар и се приближи кон историскиот минимум, последица на загриженоста кај инвеститорите од ситуацијата во јавните финансии и во мигови кога Велика Британија веројатно е навлезена во рецесија.

Британската валута денеска падна за 2,56 проценти во однос на американскиот долар и попладнево се менува за 1,0972 долари, ниво што не е достигнато од 1985 година, кога фунтата беше на историскиот минимум од 1,0520 долари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Огромен раст на вредноста на доларот, еврото…

Според средниот курс на Народбата банка на…

Историски минимум: Британската фунта не била послаба…

Вредноста на британската фунта денеска падна под…

Британската фунта падна на најниско ниво во…

Британската фунта вчера падна на најниско ниво…

Захарова: Нека побараат од Украина да им…

Британските власти треба да бараат од украинската…

Светските лидери се соочуваат со кризи на…

Каква разлика прави една година. Огромните предизвици,…