И официјално Фрчковски стана амбасадор на Македонија во ОН

t

По добиените агремани и потпишаниот указ од страна на претседателот Пендаровски, сакам да информирам дека се утврдени следните предлози за амбасадори:

– Агнеса Руси Поповска за вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Македонија во Република Бугарија

– Агрон Буџаку за вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Македонија во Канада и

– Љубомир Данаилов Фрчкоски за вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Македонија во Организацијата на Обединетите нации.

Со ова, бројот на пополнети места – амбасадори и генерални конзули, во нашите дипломатско-конзуларни претставништва, за време на мојот мандат се зголеми на 24.

Процесот на пополнување на испразнетите амбасадорски места ќе продолжи да биде еден од врвните приоритети на Министерството за надворешни работи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Што се случува со реката Одра: Сѐ…

Германските и полските власти се обидуваат да…

ХАЈРЕДИНИ ЗА ПОЛИТИКАТА НА ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА…

Ако нема реципроцитет, ќе нема ни идентитет,…

Mицкоски пак се пишмани: Може да не…

Од утре продолжуваат консултациите за референдумот со…

Мицкоски: Ако еден пратеник на опозицијата гласа…

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски веднаш по…