Ковачевски бара извинување од Мицкоски: Тој е нарачател на сите лаги и невистини искажани за мене

t

Премиерот Димитар Ковачевски бара извинување од Христијан Мицкоски за, како што вели тој, константните напади и невистиниизнесени во последните две недели, чиј нарачател според Ковачевски етокму Мицкоски.

– Јас сум веќе две недели под константни напади од страна на ВМРО – ДПМНЕ и тоа со конструкција на најдолни лаги. Во однос на првата се обратив на Собранието, каде што точно можеа да чујат сите граѓани, а во однос на оваа сметам дека треба да се извинат, затоа што јас 22 години сум работел во приватниот сектор на најтранспарентен и најзаконски начин, кажа премиерот Димитар Ковачевски.

Тој потенцира дека ВМРО –ДПМНЕ треба да добие тужба затоа што две недели го напаѓаат со најдолни лаги.

-По продавањето на акциите во ПИКСЕЛ ГРУП ја немам никаков удел во таа компанија.Она што најмалку може да го направи нивниот претседател бидејќи тој е нарачателот на овие работи, бидејќи тој е фатен во корупциски скандали за кои се откажуваше од своите пријатели прво да се извини и да не ги тера пратенициет да изневуаат невистини, кажа Ковачевски во врска со аферата Броило.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ДОБРИ ВЕСТИ: Направена е нарачка за лекот…

Лекот „трикафта“ за болните од цистична фиброза…

Ковачевски: Денеска го одбележуваме Денот на Охридското…

Денеска го одбележуваме Денот на Охридското Езеро…

Ковачевски: Финансискиот систем успешно се справи со…

Претседателот на Владата на Република С. Македонија…

Мицкоски до Ковачевски: Достоинството или го имаш,…

Достоинство или го имаш или воопшто го…

Каракамишева: Ако ова не е страшно за…

Целата јавност со горчина ја критикува реакцијата…