Ковачевски “згрме”: Нема да трпам директори кои не плаќаат струја

t

Македонскиот премиер Димитар Ковачевски вели дека не трпи директори што не плаќале струја. 

Вели дека не му е јасно како одредени државни институции со години не плаќале сметки за струја. Премиерот објасни дека долговите ќе се покријат само на оние кои ќе докажат дека поради оправдани причини не ги плаќале фактурите. Ковачевски е категоричен дека ќе бара и одговорност. ЕВН информираше дека повеќе институции меѓу кои државните болници, судови, затвори, зоолошка, студентски домови, се пред исклучување затоа што сите заедно должат околу 40 милиони евра.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски: Денеска го одбележуваме Денот на Охридското…

Денеска го одбележуваме Денот на Охридското Езеро…

Ковачевски: Финансискиот систем успешно се справи со…

Претседателот на Владата на Република С. Македонија…

Мицкоски до Ковачевски: Достоинството или го имаш,…

Достоинство или го имаш или воопшто го…

Каракамишева: Ако ова не е страшно за…

Целата јавност со горчина ја критикува реакцијата…

Ковачевски: Невработеноста е на историски најниско ниво

„Стапката на невработеност се очекува дополнително да…