Ковачевски нема да побара одговорност од Шаќири за “утнатите” учебници: Министерот не ги пишувал, авторите да внимаваат…

t

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски не планира да побара одговорност од министерот за образование, Јетон Шаќири поради грешките и пропустите во учебникот по Историја и општество за 5-то одделение.

-Министер за образование не ги пишува учебниците, тоа го прават автори, a рецензија прават рецензенти. Затоа сметам дека при пишување на учебниците, авторите и рецезентите треба да обрнат поголемо внимание. Таму каде што се појавиле грешки, треба да бидат вратени и заменети со текстови напишани на научен начин, рецензирани согласно научната пракса и како такви повторно дистрибуирани, рече Ковачевски како одговор на новинарско прашање при посетата на општина Пробиштип.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…