Ковачевски со коментар за паѓањето на бугарската влада

t

Прашањето на владината коалиција во Бугарија е внатрешно политичко прашање на таа земја, вели премиерот Ковачевски за потресите во бугарската Влада. Сепак, тој нагласи дека во соседната земја преговорите со Македонија постојано се употребуваат во внатрешно-политичките пресметки.

„Ние во ниту еден момент прашањето на преговорите со Бугарија и на зачленувањето во ЕУ не го инструментализиравме, не го политизиравме еднострано и не го користиме за внатрешна политичка употреба, за разлика од другата страна која постојано ова прашање го инструментализираше, го користеше за внатрешна политичка употреба….,“ рече премиерот на Македонија, Димитар Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски: Денеска го одбележуваме Денот на Охридското…

Денеска го одбележуваме Денот на Охридското Езеро…

Ковачевски: Финансискиот систем успешно се справи со…

Претседателот на Владата на Република С. Македонија…

Мицкоски до Ковачевски: Достоинството или го имаш,…

Достоинство или го имаш или воопшто го…

Каракамишева: Ако ова не е страшно за…

Целата јавност со горчина ја критикува реакцијата…

Ковачевски: Невработеноста е на историски најниско ниво

„Стапката на невработеност се очекува дополнително да…