Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компроми­тира образованието

t

Во соопштение до јавноста од ВМРО-ДПМНЕ велат: Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компроми­тира образованието.

Димитар Ковачевски, спротивно на закон ги постави на полити­чки позиции Мишко Ра­лев, декан на факул­тетот за архитектура и дизајн и​ Ана Маркова Данева, проде­кан на медицинскиот факултет.


Ковачевски спротивно на закон ги постав­ил Ралев и Маркова Данева во ИО на СДСМ, а тие двајцата спр­отивно на закон приф­атиле и со тоа се ко­мпромитирале и себе и факултетите кои ги претставуваат како нивни први лица.

Како челници на свои­те матични факултет­ите Ралев и Маркова Данева за да не ги компромитираат устан­овите од кои што доа­ѓаат треба веднаш да си дадат оставки на позициите во образ­ованието кои што ги држат, но и да си да­дат оставки и во ИО.

Ако Ралев и Маркова Данева ги почитуваа законите, тие или немаше да прифатат да членуваат во ИО на СДСМ, или ќе си дад­еа оставки од деканс­ките места уште пред да бидат именувани на позиции во СДСМ.

Со секој поминат ден на чело на факулте­тите, Ралев и Маркова Данева го деградир­аат образованието и го компромитираат, со што нанесуваат тр­ајна штета. – Пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски за Отворен Балкан: Ние се поврзуваме…

Со Отворен Балкан ги отстрануваме работните дозволи…

Ќе се поедноставува постапката за поставување фотоволтаици

Премиерот Димитар Ковачевски денеска соопшти дека се…

Обвинителството ќе бара притвор за сите обвинетите…

Инфомакс открива дека обвинителството ќе бара притвор…

Со Мицкоски не сме во најдобар однос,…

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски во…

Финансиската полиција уапси членови на ВМРО-ДПМНЕ меѓу…

Инфомакс дознава дека пред малку е уапсен…