Костов: Абортиран Бугарин ти е простак и намќор, пар екселанс

t

Абортиран Бугарин

Абортиран Бугарин ти е простак и намќор, пар екселанс(par exellence). Тоа тие човек заболен од диверуфобија – страв да ја каже(признае) вистината. А таков ти е извесниот Драги Киров, новорегрутиран јаничар против Македонија и Македонците, разбира се од “мајка му“ Блгарија.

Овој “освестен“ Бугарин од Велес, самонаречен “македонски Бугарин“, во емисијата Само вистина! На Канал 5 телевизија си дозволи на претседателот на политичката партија Македонски концепт, Петра Богојески, на примитивен начин, својствен за дивјаците, да му се обрати со зборовите: Најпрвин “…Ти си побркан или нешто со тебе психички не е во ред…“, тоа малку му беше па продолжи да се пенави со “…Ти имаш психичко заболување…“. И тоа не ја задоволи неговата омраза, па додаде “ … Ти си право србоманско копиле…“. И тоа не го направи среќен, па “поентираше“ со “… Ти си психички болно дете…“ и како капак на се, заврши со “… Ти си како некоја курва се продаваш за пари“.Луѓе, па ова е школски пример за говор на омраза, надограден со злоба. Добро е што заврши со негово потење и давење во морбидноста на логорејата што му излегуваше од уста.

Македонци мои, овој Драги сакајќи да биде курназ, се покажа како најпрост матрапаз. Вистински бугарски буљукбаша и јаничар. Зломислието што му излегуваше од тапан-главата, всушност го оцрта сиот негов гнилеж.Овој Киров го видов како морбидно помрачен ковач на злото. Море обожувач на злото. И како не би бил таков кога најпрвин покажа нервоза, па налудничавост, за да преку злокобни испади и напади заврши во мрачна фашизоидна екстаза.

Замислете, тој заради една поданичка обврска кон Радев и компанија, започна како идиот-калфа(бидејќи им слугува на туѓи интереси, и на соговорниците им се лути што не му велат дека е гениј), продолжи како идиот-мајстор(кога во отсуство на факти, и непризнавање на презентираните му факти од соговорникот, почна да се глупира, а тоа е стил на човек кој му допушта на светот да го стави во својот центар и да се врти околу него), а заврши како вистински идиот-велемајстор(кога отпочна со морбидните навреди со намера да омаловажи и понижи, што е ретка појава, кога човек самиот за себе мисли дека е светот и центарот на тој свет и дека се му е дозволено). Богами човекот покажа дека е голема аномалија која веќе прераснала во анималија. Така ти е кога човек не разликува ни нота од историја, а ни нота и јота од ошпшта култура и домашно воспитание.

И да не заборавам. Не е ова случајно, или изолиран инцидент. Напротив, се е смислено, тенденциозно и злонамерно. Да не заборавиме во еден момент изговори “…Ааа, Блаже Конеси џуџето…“. Еве вечерва гледам Само вистина!, и што ќе видам: Од некаде изникнала госпожата Дореана Христова и мава ли мава ад хоминем по почитуваниот Тодор Чепреганов – оди дури до прадедо му. Е па што е многу, многу е. Безобразно, недолично, валкано.

Што да ви кажам друго за овој Драги: Го краси сервилност на змија, има ненаситност(за навреда и понижување) на хиена и смрдливост на болвосерка или смрдушка, како сакате. Абе свинштина, која националистички и шовиништички грофташе икоја очебијно не е интелектуална. Свинштина на која сиот свет и е само храна за неа, основа за производство на фекалии.

Пазете сега: Како прво, неговиот соговорник, Петар Богојески, и покрај сете агресивност и простотилак на Киров, ниту еднаш не го навреди, цело време достоинствено ги игнорираше навредите. И второ, водителот Александар трипати му предложи на запенавениот Киров да се извини, тој тоа не го направи. Тоа е карактер браќа. Личност и карактер кој своите смрдливи прдежи ги смета за триумфални фанфари. Човечко бесчестие и отсуство на дигнитет. Тоа го прават само простаците. Се тики чинам дека тоа човече има голем спектар на особини позајмени од гнидите, мекотелите, влечуги и од зелените смрдливки. Чиниш е лебарка што сака да летне. А сепак е обична срамна вошка која сака исто така да се претстави како интелектуалец, ама не може никако да го достигне тоа ниво.

И за крај: за ваков нехуман и не човечки говор: Прво одиум, потоа содиум. Нитрат. За говорот, не за човекот. И уште еднаш, за говорот, не за човекот. Реално гледано на човекот му е потреба помош. Само нека ја побара. На неговата злоба и омраза ќе му одговориме со љубов, љубов и љубов. Само љубов може да го излече.

Извини Пиги, ама морално беше. За да боли, и кога не боли. До балчак!

Сотир Костов

П.С.

И соопштувам на јавноста дека моите дијалози(“двобои“) со вакви Бугари завршија. Ако не е Добре, Мите е или Драги. Не вреди, брате, повеќеда се трошам,интелектуално и емоцијално, за простаци.

Инаку, поимот “абортиран Бугарин“ има широк спектар на значење(како метафора). Секој може да го толкува како милува.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарски медиум ги попари властите и историчарите!…

Колку е повулгарна лагата, толку полесно ја…

Бугарското МНР штрајкува за повисоки плати

Вработените во бугарското Министерството за надворешни работи…

Портпаролот на бугарското МНР: Манупулациите на историската…

Сите манипулации што заедничката комисија со Македонија…

Вечно виновни: Милков тврди дека Македонија е…

За жал, реакцијата во Република Македонија е…

По реакцијата на Пенушлиски делото „Галичник“ симнато…

На барање на познатиот македонски сликар Илија…