Костов му одговори на Штајнмајер: Дојдоа варвари, не’ нарекоа варвари!

t

Спас за Македонија ни случајно не е федерација, истакна во денешното гостување во Само вистина, Сотир Косов.

– Зошто сум против да влезат Бугарите во Уставот? Не ги мразам Бугарите, сум националист, си ги сакам народот и државата. Ама не може ние да исполнуваме музички желби на кој кога како ќе му текне да го правиме Уставот швајцарско сирење.

Нека престанат да не убедуваат луѓе од типот на Шолц, Штајнмајер… и да ни ги користат Блаже Конески, нашите врвни луѓе, писатели интелектуалци и Андреевски и да не удрат по психата, по рациото.

Јас вака ќе му одговорам на Штајнмајер:

Дојдоа варвари, не нарекоа варвари. Е сега ова варвари го мислам и за Бугарите, а сега овие ги користат Блаже Конеси и Андреевски кои предвидоа што ќе се случи, и сега ги користат против нас.

Дента кога ќе влеземе во ЕУ ќе се смени уставот, ќе се направи референдум, Бугарите ќе бидат внесени. Дотогаш не, истакна Костов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Еден Стpaтег, една Струмичка Барбика и немopaлна…

Колумната е кратка приказна за селските и…