Објавено на:

Лошо искуство: Две третини од граѓаните на Бугарија се плашат дека Русија може да ги нападне, а половина дека ќе ги окупира

t

Две третини од граѓаните на Бугарија се плашат дека Русија може да ја нападне нивната држава, а половина се плашат дека Москва ќе ги окупира.

Истражувањето направено на територијата на Бугарија покажува дека 54 отсто од испитаниците се плашат од руска окупација, додека 62 отсто се плашат од ракетни напади.

Исто така, половина од Бугарите се надеваат дека НАТО ќе ѝ помогне во случај на таков потег од Русија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Британски министер: Русите користат тактики од Првата…

Британскиот министер за одбрана Бен Валас изјави…

Фондацијата „Македонија“ тврди дека бугарска полиција ќе…

Бугарската непрофитна организација Фондација „Македонија“ преку објава…

Досега над 40 Бугари од Скопје потврдија…

Бугарската фондација „Македонија“ денеска преку социјалните мрежи…

Халили: Бугарија ја призна Македонија, но ги…

Бугарија ја призна Македонија како независна, но…

Светски икони – мода, филм, музика, стил…

Нирвана. Цвеќе. Парфеми. Кукли. Љубов. (Реклама за…