Објавено на:

Мастер Кард ги суспендираше плаќањата со руски картички во три земји од регионот

t

MasterCard ги суспендираше сите плаќања со руски картички.

„Како меѓународна организација за картички, ние сме должни да се придржуваме до важечките регулативи и одлуки на меѓународните организации, затоа ги стопиравме сите плаќања што одат на руски картички, без разлика дали се во земјата или во странство“, изјави денеска Јелена Ристиќ, директорка за пазари на Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина во компанијата Mastercard.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Руските и белоруските спортисти суспендирани од учество…

Руските и белоруските спортисти суспендирани од учество…

Мастер Кард ги суспендираше плаќањата со руски…

MasterCard ги суспендираше сите плаќања со руски…