Милошевски: Го допревме ли дното како општество или може уште подоле? Не заврши само животот на Тот туку и на тие што го убија

t

Новинарот Милош Милошевски на неговиот Фејсбук профил го искоментира видеото кое денеска се појави на интернет, а го покажува моментот на убиството на Денис Тот.

Го допревме ли дното или може уште подоле, прашува Милошевски:


“Го допревме ли дното како општество?

Или може уште подоле?

Цел ден ми беше потребен да ја сварам снимката со Тот и да искоментирам нешто.

Колку сме сега прогресивни ако тој прогрес не врати назад во првобитното општество во кое единствени закони кои важат се законите на џунглата!Зошто мислите дека задоволувањето на „влекачкиот дел“ од мозокот е прогресивно? Зошто мислите дека задоволувањето на вашите импулси и нагони е чекорење напред?!

Па луѓе векови, илјадници години ни биле потребни да го создаде ова општество во кое живееме денес, општество со овие закони и морални норми.И што мислите дека ако ги отфрлите сте бунтовници? Ќе живееме подобро? Стегите на општеството и патријархатот ве влечат надоле?!

Мислите ли сега дека на младите им требаат повеќе права и поголема слобода? Не на младите како на секој еден човек му треба причина да стане наутро во 7 и да создава. Ако им пружите шанса тоа и ќе го прават, наместо во среда да заглавуваат по дискотеки до 3 часот наутро ќе го променат светот.Таа вечер не заврши само животот на Тот туку и животите на оние кои го убија, тие убија дел од себе. Зборуваме за четири млади ума, 4 пара раце кои требаа да создаваат за себе и за идните генерации.

Виновен сум и јас, сум ја поминал таа фаза не сум знаел за подобро. Ама сум добил животни лекции од своите родители кои ме поучиле дека суштината на животот е да создадам семејство, дом и нешто повеќе наместо да го трошам својот живот задоволувајќи ниски страсти.Родители не ги заборавајте својата деца, нема подобра инвестиција за човештвото од паметно, добродушно и воспитано дете.

Да не почнувам за институциите кои не можеа да пронајдат траги на насилство кај човек чиј череп буквално беше газен без грам сочувство.Нашево општество, нашава држава е трула, смрди, реата ја чувствуваме сите ама никој ништо не прави освен што го посочува очигледното… Копа труе…Било кој од нас можеше да биде Тот таа вечер.

Почивај во мир Денис.” – пишува Милшевски на Фејсбук.

Линк од објавата: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1320891191767677&id=100015404261981

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ