Министерот Шаќири: Ќе ги жртвувам сите средства од буџетот за да се приближиме до потребниот процент

t

Во емисијата „200“, во Алсат, Јетон Шаќири, министер за образование, рече дека ќе ги жртвува сите средства од буџетот за да се приближи до овој потребениот процент, пишува Алсат.

„Тоа се работи што се фактички, штрајкот почна и сите се прашуваат до кога ќе трае, а ова зависи од предлогот што ќе го даде Владата на СОНК. Ако имаме можност да се приближиме, и ги побарав сите министри и ќе ги жртвувам сите средства од буџет на Министерсто за образование само за да се приближиме до овој процент“, рече Шаќири.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ