Митовски: Неколку месеци наназад имаме тивки рестрикции на струјата

t

Уредникот на Инфомакс, Александар Митовски во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ изрази сериозен сомнеж за тивки рестрикции на електричната енергија ширум државата.

Митовски посочува дека веќе неколку месеци наназад цели населби во поголемите градови по повеќе часа се оставени без струја, а за овие настани редовно известуваат од Центарот за управување со кризи. Она што е уште посимтоматично е дека не постои никакво објаснување за ваквите прекини во снабдување со електрична енергија.

-Реално во последниве три-четири месеци имаме тивки рестрикции на елетричната енергија ширум државата, вели наслеби беа без струја во поголемите градови, без никакво објаснување, по неколку часа. Пред Божиќ добивме информација од Центарот за управување со кризи за 41 едно исклучување на цели улици само во Скопје. Да не говорам за Битола каде 80 проценти од уличното осветлување беше изгаснато, Гевгелија не знам ни дали се уште имаат струја. Костадин Костадинов од Струмица се пожали на зголемените трошоци до три пати за струја на општина Струмица. Сметам дека рестрикциите нема да останат само на ова, кризата дополнително ќе се продлабочува, вели Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕСМ и денеска произведе 100% од потребната…

АД ЕСМ на 29.10.2022 година произведе 11.415…

2,8 милиони евра заштеда кај 40 фирми…

2,8 милиони евра заштеда кај 40 фирми…

АД ЕСМ и вчера целосно ги задоволи…

 АД ЕСМ во текот на вчерашниот ден…

ЕСМ: Произведена струја за 100% задоволување на…

АД ЕСМ на 22.10.2022 година произведе 12.040…

Повеќе од милион и пол Украинци останаа…

Повеќе од еден и пол милион корисници…