Мицковски: Повторно врти-сучи, трчи-лажи реторики

t

Прв дел преговори, транзиционен период на преговори, не е најдобар договор, ама…се убија од семантички вратоломии, врти-сучи и трчи-лажи реторики, вели активистот Ивор Мицковски за изјавите на функционерите и аналитичарите блиски до власта околу францускиот предлог.

„За еден договор да е добар, тој треба да е добар од почеток до крај, да го издржи патот и да ги намали тензиите и во општеството и со оној со кој договорот го правиш.

Ниеден од тие предуслови не постои во овој ваш опасен антиевропски и антидржавен авантуризам“, вели Мицковски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ