Нагло скокна цената на гасот во Европа по најавата за намалување на испораките од Газпром

t

Цените на берзата на гас во Европа нагло пораснаа за 10 отсто откако Газпром најави намалување на испораките преку Северен тек.

Илјада кубни метри сега чини над 1.150 долари.

Вчера Газпром најави дека ќе ги намали испораките за Германија, а денеска дополнително најави преполовување на количините на природен гас кои се извезуваат во Европа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Американски полковник: Киев ја има последната шанса…

Американски полковник: Киев ја има последната шанса…

Цената на гасот во Европа достигна 2350…

Цената на гасот во Европа се зголеми…

Гас “има снемано”: Поради ремонт Гаспром исклучува…

Руската енергетска компанија „Гаспром“ ќе ја прекине…

“Гаспром” ја намалува испораката на гас преку…

„Гаспром“ ја намалува испораката на гас за…

Ќе се греат на Сонце: Гаспром не…

Руски Гаспром им кажал на клиентите во…