Наредната недела ќе започне дисциплинската постапка за пцовките на Џафери

t

Наредата недела треба да почне дисциплинската постапка за однесувањето на собранискиот спикер, Талат Џафери кон вработени во Собранието.

Претседателот на Комисијата за мандатно-имунитетни работи, Панчо Минов изјавил дека пријавата од ВМРО-ДПМНЕ со доказите е примена и таа во рок од 7 дена ќе биде дистрибуирана до членовите на работното тело, по што веднаш ќе биде свикана седница.

Седницата ќе биде отворена за јавност, на неа ќе бидат повикани сведоци, а Џафери може и претходно да се изјасни за наводите против него.

Одлуката ќе биде донесена со гласање на комисијата, каде соодносот е пет спрема четири за власта. На снимката која беше објавена јавно се слуша како Џафери недолично се обраќа кон вработени од службата по завршување на седница.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Средба на Џафери со претседателката на италијанскиот…

Соработката меѓу Италија и С. Македонија на…

Седницата за избор на нова влада во…

Претседателот на Собранието Талат Џафери седницата за…

Џафери: Новата влада би ги преземала функциите…

Претседателот на Собранието Талат Џафери изјави дека…