Најмладиот пациeнт со Koвид во Козле е двомесечно бебе

t

Двомесечно бебе е најмалиот пациент со Ковид 19 во детската болница „Козле“, бебето е во стабилна здравствена состојба.

Од први Јануари во оваа болница се зголемил бројот и на прегледи и на хоспитализирани деца. Засега нема ниту едно дете на кислородна поддршка. 35 деца се во болница, а најмалку 60 прегледи има дневно на деца со ковид и со други респираторни инфекции.


Доктор Даневска објаснува дека пред празниците бил висок бројот на деца со грип. Разликата помеѓу грипот и ковидот кај децата е што кај грипот температурата е повисока со денови.

Од болницата „Козле“ објаснуваат дека ковид вирусот е потежок кај децата кои имаат хронични заболувања, но и кај децата кои имаат прекумерна телесна тежина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Најмладиот пациeнт со Koвид во Козле е…

Двомесечно бебе е најмалиот пациент со Ковид…