На војниците им се дава небезбедна храна, месото не го прима комисија, туку еден човек, извршени контроли кажуваат дека тоа месо не смеело да се прима во АРМ

t

Пратеникот и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки во гостување во емисијата „Што не е јасно?“ на телевизија Алфа ја повика новата министерка за одбрана Славјанка Петровска да истражи дали во време на министерувањето на Радмила Шекеринска се купени гуми за возила кои не се во употреба на Армијата на Република Македонија.

-Сега имаме нов министер за одбрана, па нека истражи дали се купувани гуми за возила кои што се расходовани и не се во употреба во Армијата, а се платени тие гуми. Еве нека проверат дали е тоа така или не е така, вели Ковачки.

Ковачи истакна дека и храната на војниците која се дава не е безбедна посочувајќи дека тој во неколку наврати реагирал на својот официјален фејсбук профил каде што објавувал документи дека месото кој што го јаделе војниците не смеело да биде примено во армијата.

-Имаме прашања за месото кој што го јадат војниците, со поминат рок, што се чува во нехигиенски услови. Значи ги нарушувате вие безбедносните протоколи за храната, и сега такво месо се чува. Тоа месо не го прима комисија како што е по правило, туку го прима еден човек и зашто? Затоа што тој е нивен и тој дели со нив. Еве нека го демантираат тоа. Јас точно на фејсбук сум објавил број на договори, на кој датуми се правени контроли каде точно е сугерирано дека тоа месо не смее да биде примено во редовите на Армијата и тоа месо го имаат изедено војниците. И со тоа они се гордеат и кажуваат дека сме успеале, а во што сме успеале, праша Ковачки.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Демант од “Пиксел Груп”: Под секое ниво…

Компанијата "Пиксел Груп" ги демантира обвинувањата од…

АИРЛИЈА! СЕ ОТВАРА МАКЕДОНСКИ КЛУБ ВО БУГАРИЈА:…

Македонското меѓународно движење за човекови права со…

Бугари “има снемано”: До пладне во Македонија…

До пладне гласале само 15 "македонски Бугари"…

Ќе преземе ли некој нешто?! Никнува нов…

На 7 октомври во Охрид ќе се…

Егзодус на работна сила: Намален бројот на…

Бројот на работниците во индустријата во периодот…