Нема веќе да бегаат: Забетонирана дупката од каде се копал тунелот во Идризово

t

Ова се просториите каде осудениците во Идризово ја спроведувале нивната операција за бегство преку подземен тунел. Во овие простории затворениците доаѓале кога биле пуштани на шетање да си ги протегнат нозете. Затворската полиција ретко, или никогаш, не влегувала во овие објекти. Тие вчера беа срушени со цел тунелот да се открие и да се изјаловат плановите на затворениците.

Од фотографиите, кои ги објави Алсат ТВ, може да се види и кофата со која била извлекувана земјата, како и кабелот кој им служел да си го осветлат патот под земја. Земјата најверојатно завршувала во контејнетите кои се наоѓале во близина на овој објект, кој порано служел како работилница и како остава за јаглен.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Нема веќе да бегаат: Забетонирана дупката од…

Ова се просториите каде осудениците во Идризово…

Најкреативни затвореници во светот, МВР објави видео…

Министерството за внатрешни работи, Биро за јавна…

Затвореник од Турција предизвика пожар во затворот…

Затвореник предизвикал пожар во затворот Скопје во…

Тепачка меѓу затвореници во Идризово: Двајца завршиле…

Двајца затвореници од КПУ "Идризово" денеска по…