Николовски: Во 2023 ќе произведеме 10.000 тони сончоглед

t

Следната година очекуваме двојно зголемено производство на сончоглед од околу 10 000 тони, информира денеска министерот за земјоделство Љупчо Николовски.

Според него, ако годинава беа откупени 5000 тони сончоглед за производство за масло за јадење, следната година се очекува да се дуплира.

-Тоа го потврдуваат и земјоделците и преработувачите. Верувам дека ќе успееме на среден и на долг рок да го намалиме увозот и да станеме увозно независни, а наредната година очекувам зголемено производство, истакна Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Николовски: Во 2023 ќе произведеме 10.000 тони…

Следната година очекуваме двојно зголемено производство на…

Кастриот Реџепи беше киднапиран на денот на…

Се работи за една влада која што…

Pacкол во СДСМ: Шилегов го кренал гласот…

Поранешниот скопски градоначалник Петре Шилегов бил воздржан…