Објавено на:

Новообјавената песна на Балашевиќ преслушана речиси 100.000 пати за 24 часа

t

Обожавателите на Ѓорѓе Балашевиќ по година и два месеци од неговата смрт ја добија новата песна на легендарниот кантавтор, што е преслушана речиси 100.000 пати за 24 часа.

Песната е објавена на 63-тиот роденден на Оливера Балашевиќ бидејќи ѝ е посветена на неа. Се вика „Роѓенданска“ и трае повеќе од шест минути.

Необјавената песна на Ѓорѓе Балашевиќ ги фрли во транс неговите обожаватели ширум поранешна Југославија, а многумина од нив пред два дена отпатуваа во Нови Сад, каде Оливера ја претстави новата песна и проширеното издание на стихозбирката „Допир на свилата“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новообјавената песна на Балашевиќ преслушана речиси 100.000…

Обожавателите на Ѓорѓе Балашевиќ по година и…