Објавено на:

Ова не е нормално, бројката нагло расте: До 11 часот издадени 6.200 кутии Диjазепам

t

Д-р Ненад Лазаров од примарната медицина, сопственик на приватната ординација „Медика Вера“ на својот „Фејсбук“ сподели дека утрово до 8.30 часот биле издадени 1.150 кутии од лекот за смирување „дијазепам“, а оваа бројка до 11 часот е зголемена на 6.200 кутии.

Пред неколку месеци тој на својот Фејсбук профил сподели податок дека во 2020 година биле препишани 1.310.000 рецепти „диазепам“, 300.000 повеќе од 2015.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ова не е нормално, бројката нагло расте:…

Д-р Ненад Лазаров од примарната медицина, сопственик…