Одлична вест: Бугарија нема да го прекине транзитот на гас за земјите кои се снабдуваат преку “Турски поток”

t

Бугарски министер: Нема да го прекинеме транзитот на руски гас во други земји

Бугарскиот министер за финансии Асен Василиев рече дека земјата се подготвува да го прекине снабдувањето со руски гас од февруари и дека Грција, алтернативен извор, веќе истоварува течен природен гас од танкери.

Васиљев изјави дека цената на тој гас ќе биде за околу 20 отсто повисока, како и дека Бугарија нема да го прекине транзитот на руски гас за други земји.

Бугарскиот премиер Кирил Петков изјави дека претставниците на економските и политичките кругови во Бугарија долги години ги штитат руските интереси.

Меѓу другото, станува збор за „Турски поток“ на територијата на Бугарија преку кој се доставува гас за Македонија

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарски академик: Треба да ја промениме политиката…

Проф.д-р Спас Ташев од Бугарската академија на…

“Врие од кодоши”: 48 кандидати за пратеници…

Со текот на времето се намалува бројот…

Бугарија сепак го одложи влезот во еврозоната:…

Има формални критериуми за влез на секоја…

Шамар од Стејт департментот за Бугарија: Незаконски…

Акциите на бугарската влада за справување со…

(Видео) Крвава случка: Роми во Бугарија се…

Шест лица се повредени во масовната тепачка…