Одмрзнување на цените на основните прехранбени продукти од утре

t

Денеска е последен ден од мерката за замрзнати цени на основните прехранбени производи, од утре се замрзнуваат трговските маржи. Со новата мерка се ограничуваат трговската заработувачка во трговијата на големо да биде 5 отсто, додека во малопродажбата највисоката заработувачка на овие производи може да изнесува 10 отсто.

Ова, според властите, ќе придонесе да не доаѓа до раст на цените. Мерката ќе важи до крајот на мај.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

РКЕ одлучи: Се намалуваат цените на нафтените…

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги…

Орбан ги замрзнува цените на основните прехранбени…

Унгарската влада одлучи да ги продолжи ценовните…

Регулаторна донесе одлука: Се намалуваат цените на…

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги…

Регулаторна и денеска ќе носи нова одлука…

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги…

Инфлацијата во Грција ќе удри и по…

Во последните години Грција бележи повисока стапка…