Патриотот секогаш треба да биде подготвен да ја брани својата татковина од СОПСТВЕНАТА ВЛАДА! – Стојановски до сите “купувачи и продавачи”

t

Спортскиот коментатор, Тони Стојановски, кој од срце го искажа легендарниот коментар по победата на Македонија против Грузија и пласманот на европското првенство во фудбал минатата година, објави реакција за францускиот предлог.

Мене не ме поканија на консултациите, таму имало побитни од мојата фела, па да си кажам вака, нели имам право затоа што француските просветители тоа го проектираа уште пред 2-3 века.

 

Непријателите ги разбирам, тие си тераат свое. Арно ама, што, дали и каде тераме ние? Овие што продаваат наше, не е можно да не знаат дека не можат да ја умрат Македонија!

 

Македонија е вечна и ќе живее, па што и да направите!

 

А што ќе правите Вие? Што? Другите, пак, што не сакаат да продаваат, може ли да ни кажат кога е протестот за МАКЕДОНСКОТО ИСТОРИСКО НЕ?

 

Утре откако продавачите ќе прифатат да продадат, или денеска, пред да продадат, се надевам со прецизно осмислено сценарио (не како на 27 април), подготвено одамна, зашто сегашната ситуација белки не е изненадување? Сепак, тоа е ваша работа, да водите, а ние да следиме!

 

До сите продавачи и купувачи: оваа држава МАКЕДОНИЈА настана со револуција, не една, туку повеќе, во јасна историска постојаност. Оваа држава нема да падне со еволуција на таканаречените европски вредности коишто се болни од најопасниот општествен канцер – нацизмот. Ако паднеме, ние МАКЕДОНЦИТЕ ќе паднеме само од „сила“!

 

И да не заборавиме: „Патриотот секогаш треба да биде подготвен да ја брани својата татковина од СОПСТВЕНАТА ВЛАДА“! Ова е американска мисла, отсега не цитирам Французи, нивните поколенија немаат никаков историски континуитет со просветителството – порачува Стојановски чиј коментар од Грузија влезе во аналите на македонското спортско но и политичко коментаторство.

Во меѓувреме, потсетете се на маестралниот коментар на Стојановски по победата на Македонија со Грузија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ