Пешевски: И тоа како сметам дека кај пратениците што земале патни трошоци, а имале стан во Скопје има елементи за евентуално сторено кривично дело!

t

Адвокатот Драган Пешевски смета дека кај пратениците кои имале станови во Скопје, а земале патни трошоци има елементи за евентуално сторено кривично дело “злоупотреба во службата”.

– И тоа како сметам дека кај пратениците кој земале патни трошкови, а имаат станови во Скопје има елементи за евентуално сторено кривично дело “злоупотреба во службата” по член 353в од КЗ (посебно иритира коа ќе видиме дека и во обавувањето на таа служба ништо не направиле како и дека живееме во економска криза и сиромаштија од епски размери), па ги повикувам да го отстранат сомнежот и средствата ги вратат во буџетот!!! – напиша Пешевски на Фејсбук.

ЛИНК од објавата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

“Врие од кодоши”: 48 кандидати за пратеници…

Со текот на времето се намалува бројот…

Да ги научат “децата” како да се…

Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања…

Пешевски: И тоа како сметам дека кај…

Адвокатот Драган Пешевски смета дека кај пратениците…

И велите многу пари е лекот за…

73 народни избраници за 11 месеци инкасирале…

Никој не ги чепка, ќе земаат плата…

Се што ќе измислите по однос на…