Плaќaмe пocкaпи кaфaни и хoтeли: Рaстaт цeнитe нa yгocтитeлckитe ycлyги

t

Индексот на цените на угостителските услуги во декември 2021 година, во споредба со ноември 2021, е зголемен за 0,5 отсто, соопшти Државниот завод за статистика.

Зголемување е забележано во групата Храна за 0,4 проценти, Алкохолни пијалаци за 0,6, Безалкохолни пијалаци за 0,6 и Ноќевања за 0,6 отсто.


Индексот на цените на угостителските услуги во декември 2021 година, во однос на истиот месец претходната година е зголемен за 1,7 отсто. Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари-декември 2021 година, во однос на истиот период од минатата година е зголемен за 0,6 отсто, додека во однос на декември 2020 година е зголемен за 0,5 проценти. (МИА)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Шамар од Европската Комисија за Рама: Граѓаните…

Граѓаните во Албанија, како и другите земји…

Потврдена информацијата на Инфомакс: Ново големо зголемување…

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги…

Можно е бензините повторно да поскапат за…

Да не ги плашам граѓаните, но еве…

(Фото + видео) Огромни колони возила пред…

На бензинските пумпи во Бугарија се создадоа…

Цените на горивата пораснале за 70% за…

Цените на горивата за една година пораснале…