Поранешната пратеничка на СДСМ: Договорот со Бугарија е ПРЕКРШЕН во најмалку два члена – Има основа за раскинување

t

Договорот за добрососедство со Република Бугарија е прекршен во најмалку два члена што е основа за раскинување на истиот.

Член 8


3.Двете Договорни страни ќе организираат со заемна согласност заеднички чествувања на заеднички историски настани и личности, насочени кон зајакнување на добрососедските односи во духот на европските вредности

Член 11

1.Ниту една од Договорните страни нема да презема, поттикнува и поддржува дејствија, насочени против другата земја, кои имаат непријателски карактер.

Фејсбук статус на Софија Куновска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Захариева: Западот го дели светот на оние…

Западните земји се уште имаат колонијален однос…

Петков: Скопје сега има избор за својата…

Скопје сега има избор за својата иднина,…

Големиот “Европеец” провоцира: Ако го прифатат францускиот…

Бугарскиот премиер Кирил Петков рече дека Скопје…

Петков постави невозможни услови за формирање влада:…

Кирил Петков постави неостварливи услови за формирање…

(Фото) Бугарски претставници положија цвеќе пред возобновениот…

„За да бидеме ефикасни и добри сојузници,…