Преку 400 тепачки во Тетово за 2021: Имало и навредување и омаловажување на овластени службени лица

t

Во 2021 година тетовската полиција бележи 289 нарушувања на јавниот ред и мир на градот и околните рурални општини, што претставува зголемување на бројот во според со 2020 година кога имало 271 такви случаи.

Во 289 нарушувања на јавен ред и мир биле инволвирани 422 сторители, бележи одделот за аналитика при СВР Тетово.


– Најголемиот број од нарушувањата, односно прекршоците се целосно расчистени со изготвување на 319 барања за поведување на прекршочна постапка. Повеќе од половината од прекршоците се случиле во град, со поединечно учество на сторителите а далеку помалку со учество на две, три и повеќе лица. Меѓу сторителите најбројни се машките лица претежно на возраст над 25 години, а евидентирани се и сторители-малолетници, информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Меѓу прекршоците по вид и карактер повторно најзастапени се физичките напади со вкупна бројка од 126, потоа 29 тепачки, 25 навредување и омаловажување на овластени службени лица 25.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Османи: Македонскиот јазик станува еден од 25-те…

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи вели…

Исчезнатото дете во Буково го нашле среде…

Веста дека во средата во 11.40 часот…

Oсмани: Забрзано се работи на нов француски…

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи вели…

Бугарското МНР го разобличи Османи: Протоколот бил…

Бугарското министерство за надворешни работи уште еднаш…

Девет месеци нема одговорност за пожарот во…

Обвинителството тактизира за случајот со изгорената модуларна…