Премногу работеле? Вработените во обвинителствата на штрајк

t

Вработените во обвинителствата бараат повисоки плати и додатоци на плата. Засега ќе работат само итни и недложни работи.

Штрајк на вработените во сите јавни обвинителства, бараат повисоки плати и додатоци на плата. Засега ќе работат само итни и недложни работи, а штрајкот ќе трае сè до исполнување на нивните барања. Известува Ана Јосифоска-Тодоровска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

За убиство има застарување, за долговите не:…

За убиство има застарување, за долговите не.…

Почина уште едно лице по семејно труење…

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје…

(Прирачник) Како да направиш будала од ЕВН…

Вреди да се прослави во кафана откако…

Обвинителствата: Услови како да се вработуваат во…

Несериозниот пристап кон проблемот со платите на…

Интерпелацијата на Љубомир Јовески на собранска седница…

На собраниската седница закажана за 2 ноември…