Објавено на:

Претседателот на кримскиот парламент: Ослободените украински територии да станат републики па да се приклучат кон Русија

t

Претседателот на кримскиот парламент Владимир Константинов ги повика елитите на ослободените територии на Украина да се интегрираат и да создадат народни републики за да се приклучат на Русија.

“Русија е подготвена да го земе предвид мислењето на жителите на ослободените региони, кое мора да биде правно компетентно изразено. Во сегашните услови тоа е едноставно невозможно. Затоа, ние мора да го следиме патот на самоорганизирање. Овој пат е неизбежно. А ние Русите мора да им помогнеме на ослободените територии.“ „Откако ќе го направат тоа, ќе има начини да се донесат одлуки“, им рече Константинов на новинарите.


Според него, властите на ослободените територии на поранешна Украина не треба да се плашат и да ја отфрлат идејата за создавање народни републики на патот на интеграцијата и приклучување кон Русија.

„Нема други заобиколувања за влез во Русија“, нагласи Константинов. Според него, решението на прашањето за политичкиот статус на ослободените територии ќе биде актуелно по завршувањето на специјалната операција и дека сега е поважно да се оди преку воено-цивилни администрации со преминување во цивилни.

„Мораме да го организираме животот, да отвориме училишта, болници. Овие региони мора да одат по својот пат. И тогаш сè ќе дојде на време“, рече тој. јазик, предавање вистинска историја, како и објективно презентирање на информации.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Тешко на Украинците: Русија објави снимки…

Руското Министерство за одбрана објави снимка од…

Да ја прогласат за народен херој: Украинска…

Војниците поставувале мини кога коза, која побегнала…

Друго е кога ќе се спомне Сармат:…

Украина веројатно нема да презема чекори за…

(Видео) Малку ги изненади: Шојгу им упадна…

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу беше…

Украинските војници го гранатираа Доњецк

Украинските војници повторно ги гранатираа областите Кујбишевски…