Прославата на Ковачевски за една година Влада чинела 168.000 евра

t

Граѓаните од државниот буџет за дводневната конференција насловена „Година на нови можности“ по повод една година од формирање на владата на чело со премиерот Димитар Ковачевски платиле 168.000 евра, објави Сител.

Парите завршиле во две компании и тоа за три ставки. Најголем дел од парите биле дадени за организацијата на настанот, односно за озвучување, осветлување, паноа и слично. Организатор била компанијата „Фонолукс“ која за овие услуги наплатила 148 000 (148 277) евра.

Угостителските услуги и закупот на конференциската сала одело преку компанијата „Ноа турс“ за што биле платени речиси 20.000 евра (19 705). Од кои 6.800 (6 812) за угостителските услуги, а остатокот (12 893) за закуп на конференциската сала.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Прославата на Ковачевски за една година Влада…

Граѓаните од државниот буџет за дводневната конференција…

ДОБРИ ВЕСТИ: Направена е нарачка за лекот…

Лекот „трикафта“ за болните од цистична фиброза…

Кој сака да остави фотелја: Алтернатива нема…

Партијата Алтернатива засега не планира да ја…

Стотици животи на болните од рак зависат…

Акцелераторот за зрачење на болните од рак…

Владата скрати два милиони денари за рано…

Два милиони денари помалку ќе даде Владата…