Работиме на план за рециклирање во Скопје!

t

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска во гостувањето во емисијата „Наше Скопје“ истекна дека рециклирањето е една од темите кон кои се стреми градот Скопје и плановите ќе бидат извршени на високо ниво.

Планот за рециклирање ќе се имплементира и тоа е во плановите на град Скопје. Битно е да се постапи кон сите локации од нашиот град и да биде овозможено кон сите територии рециклирање на едноставен начин. Рециклирањето може да премине подземно, бидејќи така би бил пооптимално искористен просторот и да направиме чекор кон подобро и намалување на отпадот во градот Скопје, вели Арсовска.

Целиот план ќе се направи на начин што најмногу му одговара на самиот народ и ние ќе направиме на најадекватен начин да биде претставена волјата на народот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски: ДПМНЕ го кочи европскиот пат на…

Одговорноста има име и презиме, тоа е…

Социјалните мрежи горат по вчерашното реми: Од…

Социјалните мрежи вријат откако Македонија вчера ѝ…

Добро утро со Инфомакс: Наше знаме е…

Добро утро Македонци, денеска ви го пренесуваме…

Руски зборник од 1849 година: Македонскиот јазик…

Во време кога се врши атак врз…

Сведоштво на баба Велика, една “обична” Македонка:…

ЧЕСТИТ И ВЕКОВИТ ИЛИНДЕН МАКЕДОНЦИ! Славиме 120…