Работиме на план за рециклирање во Скопје!

t

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска во гостувањето во емисијата „Наше Скопје“ истекна дека рециклирањето е една од темите кон кои се стреми градот Скопје и плановите ќе бидат извршени на високо ниво.

Планот за рециклирање ќе се имплементира и тоа е во плановите на град Скопје. Битно е да се постапи кон сите локации од нашиот град и да биде овозможено кон сите територии рециклирање на едноставен начин. Рециклирањето може да премине подземно, бидејќи така би бил пооптимално искористен просторот и да направиме чекор кон подобро и намалување на отпадот во градот Скопје, вели Арсовска.

Целиот план ќе се направи на начин што најмногу му одговара на самиот народ и ние ќе направиме на најадекватен начин да биде претставена волјата на народот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

АИРЛИЈА! СЕ ОТВАРА МАКЕДОНСКИ КЛУБ ВО БУГАРИЈА:…

Македонското меѓународно движење за човекови права со…

Бугари “има снемано”: До пладне во Македонија…

До пладне гласале само 15 "македонски Бугари"…

Ќе преземе ли некој нешто?! Никнува нов…

На 7 октомври во Охрид ќе се…

Егзодус на работна сила: Намален бројот на…

Бројот на работниците во индустријата во периодот…

Пендаровски на средба со албански пратеници: Односите…

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими делегација на…