Решени 561 барање од граѓани преку електронската адреса 24@skopje.gov.mk на Град Скопје

t

Преку електронската адреса за комуникација со граѓаните 24@skopje.gov.mk, Град Скопје ги решава секојдневните барања и проблеми на граѓаните.

На оваа електронска адреса граѓаните можат да пријавуваат проблеми, а градската администрација е задолжена да одговори на барањата во рок од 24 до 72 часа.

Од Градот информираат дека досега на адресата пристигнати се 618 барања, решени се 561, а во фаза на решавање се 57 барања.

Најголемиот број од поднесените барања на граѓаните се за решвање на проблеми од животната средина, за постапување на градските инспектори, прашања за даноци и комуналната хигиена.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Скопје знае колку значи солидарноста: Луѓе масовно…

Граѓаните масовно донираат облека, храна, хигиенски средства…

Посебен режим на сообраќај утре во Скопје

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста…

Тешка сообраќајна несреќа во Скопје: Загина пешак

Вчера во 13.40 часот во СВР Скопје…

МВР во акција: Серија апсења во Скопје

На 28.01.2023 во 18.40 часот на подрачјето…

Рекордна посета на Зоолошката градина за овој…

Зоолошката градина во Скопје денес ја посетија…