Родители! Оставете го смартфоните и посветете се на децата

t

Сите студии ја покажуваат штетноста од зјапањето во малиот екран од вашиот телефон, како кај децата, така и кај родителите. И додека родителите го ограничуваат времето кое нивнотот дете го поминува гледајќи во малиот екран, тие воглавно не се контролираат себе си за времето кое го помиинуваат самите пред малиот екран. Според најнови истражувања, тројца од четири родители во САД признаваат дека поминуваат повеќе време пред малиот екран од своите деца.

Во просек, мајките и тетковците поминуваат околу 5 часа зјапајќи во телефонот. За жал тоа е повеќе од четирите часа кои ги поминуваат во квалитетно време со своите деца. Според истражувањето на 2000 родители во САД, повеќето родители околу 80% имаат смарт телефони, а исто така околу 80% од децата поседуваат смарт телефон. Ова ја покажува огромната присутност на технологијата во домаќинствата. Иако ова истражување е направено во САД, состојбата во Македонија е најверојатно слична.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Родители! Оставете го смартфоните и посветете се…

Сите студии ја покажуваат штетноста од зјапањето…

“Родители” Германци си го заборавиле синчето во…

Брачна двојка од Германија случајно го оставила…

Хорор во Австрија: Ги удавила двете деца…

Морничава вест се прошири во Австрија денеска…

Бомбакис и Бисера со моќна порака од…

Бомбакис, човекот кој испраќа порака преку неговите…

Поразително: Во Укрaина загинаa 500 деца

Набљудувачката мисија на Обединети нации за човекови…