Русите задоволни: Еврото падна под 57 рубљи

t

Рубљата продолжува да зајакнува во однос на странските валути: доларот паѓа на 56,79 рубљи, европската валута поевтинува на 57,11 рубљи, паѓајќи под 57 рубљи една минута порано – на 56,99 рубљи за прв пат од 4 јули, следи од динамиката на тргувањето на Московската берза.


Курсот на доларот до 16,41 часот по московско време се намали за 1,51 рубља, на 56,79 рубљи, еврото – за 1,64 рубљи, на 57,11 рубљи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Огромен раст на вредноста на доларот, еврото…

Според средниот курс на Народбата банка на…

Вртоглав пад на еврото во однос на…

На светските пазари вредноста на доларот во…

Експерти: Договорот меѓу Путин и Ердоган е…

За билатералната соработка меѓу двете земји е…

Курсна листа на НБРМ: Еврото повторно го…

Според податоците на Народната банка на Република…

Значителен раст на доларот во однос на…

На светските берзи вредноста на доларот во…