Руската амбасада со мотивирачка порака од Делчев ја одбележа годишнината од неговата смрт: “Нашиот живот веќе е пожртвуван пред олтарот на делото”

t

Руската амбасада во Македонија преку нејзиниот Твитер профил сподели мисла од Гоце Делчев во чест на 199 годишнината од неговата смрт.

“„Никогаш не заборавајте дека ние не си припаѓаме себеси. Нашиот живот веќе е пожртвуван пред олтарот на делото… И така, нека не се плашиме од смртта. Каде и да нè најде, да ја пречекаме со презир и да ја победиме!“ (Гоце Делчев, јануари 1902 год.) #СлаваМу #ХероитеЖивеатВечно” – напишаа од руската амбасада.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…