Седница на Владата во 11 часот: Ќе се одлучува за санкции кон Русија и евакуација на македонско население од воените подрачја

t

Владата на Република Македонија, денеска, 24.02.2022 година (четврток) ќе ја одржи 17-тата редовна седница.

На оваа седница на разгледување и усвојување е Информацијата за новиот пакет на рестриктивни мерки на ЕУ во поглед на ситуацијата во Украина со препорака за придружувањето на Македонија кон сите одлуки на ЕУ за овој вид на рестриктивни мерки.


Министрите денеска ќе ја разгледаат и Информација за потребата од обезбедување сместување на државјани на Македонија и членовите на нивните семејства по нивна евакуација од Украина.

За заклучоците и одлуките од седницата, којашто е предвидено да започне во 11:00 часот, јавноста ќе биде информирана со соопштение, веднаш по нејзиното завршување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВОНРЕДНА ВЕСТ: ПАДНА ВЛАДАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ

Владата на Кирил Петков падна по гласањето…

Владата се фали: Цените на основните производи…

Според Владата, одлуката за замрзнување на маржата…

Владата “ги клоцна” Украинците што се жалеа…

Со почетокот на воената офанзива врз Украина…

Спуницата продолжува: Бугарските социјалисти ќе останат во…

Бугарската социјалистичка партија одлучи да остане во…

Двојка на “стаклени нозе”: Владата со рекордно…

Испитаниците ја оцениле работата на Владата во…