Сигнал дека еврото ќе расте

t

Европската централна банка на седницата во четвртокот не ја зголеми референтната каматна стапка, но тоа ќе го направи до крајот на годината, по завршувањето на масовната програма за откуп на обврзници, која беше стимул за економски раст во изминатите неколку години.

Економистите очекуваа дека европските монетарни власти ќе ги задржат каматните стапки на ниско ниво, а дека во јуни ќе следат нови одлуки.


Можеме да очекуваме дека зголемувањето на каматните стапки веројатно ќе дојде годинава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Џафери е убеден: Ќе добиеме датум за…

Во политичкиот дел на Програмата за парламентарна…

Паника во Србија, стигна заканувачко писмо: Водата…

Ново заканувачко писмо: Ги здруживме силите со…

Официјално: Финска и Шведска одредија датум за…

МНР на Финска: Потпишано барањето за влез…

Утврдена делегацијата за стратешки дијалог со САД:…

Владата на Република Македонија на денешната 45-та…

Хаос во Приштина: Дојава за бомба во…

Дојави за бомба во зградата на Ректоратот…