Синдикален претставник од СО АД ЕЛЕМ добивал закани по живот!

t

Од Синдикалната организација на АД ЕЛЕМ при ССЕРИ на Фејсбук објавија дека синдикален претставник и неговото семејство добиле закани по живот заради неговата синдикална активнот.

Во продолжение целата објава:

“На ден 16.08.2022 година по поштенски пат на домашна адреса пристигна закана по живот за претседателот на Синдикалната организација на ФОД – ССЕРИ.

Заканата е да се откаже од СИНДИКАЛНАТА работа или ќе проплука крв и ред други закани по нејзиниот живот и животот на нејзините блиски. Случајот е пријавен во полиција и се надеваме на брза и ефикасна реакција од надлежните институции со цел изнесување на заканувачот – сторителот на оваа закана пред лицето на правдата.

СИНДИКАЛНАТА РАБОТА И СИНДИКАЛНОТО ОРГАНИЗИРАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА ВО ОВОЈ МОМЕНТ Е ОПАСНО ПО ЖИВОТ, поготово за синдикалните претставници на Самостојниот Синдикат на работниците од Енергетика, Рударство и Индустрија на Македонија – ССЕРИ.”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Директорот на штаб на ВМРО-ДПМНЕ е…

Со факти и документи покажавме дека ВМРО-ДПМНЕ…

Од ЕЛЕМ недостасуваат 20 милиони евра за…

Државниот завод за ревизија го објави извештајот…

(Видео) Обвинителството молчи – Зошто РЕК Битола…

Енергетската хаварија во Македонија го остави Скопје…

(Видео) Ако ЕЛЕМ беше на здрави нозе…

Интегрален текст од прес-конференцијата на Горан​ Николов,…