Објавено на:

Си Џипинг ќе ги асимилира муслиманите во Ксинџијанг

t

За време на неговата денешна посета на Ксинџијанг, кинескиот претседател Си Џинпинг ги повика властите на тој автономен регион да продолжат да ја поттикнуваат асимилацијата на муслиманите и да ги ограничат нелегалните верски активности.

„Секогаш треба да и даваме најголем приоритет на социјалната стабилност“, рече Си на состанокот со претставници на локалната власт во главниот град Урумчи.

Кинескиот претседател ја истакна важноста од одржување на редот и мирот во Ксинџијанг и обезбедување долгорочна стабилност, објави Блумберг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Си Џипинг ќе ги асимилира муслиманите во…

За време на неговата денешна посета на…