Следниот викенд повторно продолжен

t

По продолжениот викенд поради православниот празник Велигден, следува уште еден и тоа веќе следниот.

Согласно Законот за празници неработен ден е 2 мај (понеделник), кога муслиманите го празнуваат празникот Рамазан Бајрам. Понеделникот е неработен и поради 1 мај, Денот на трудот, кој годинава се паѓа во недела.

Следен неработен ден во месец мај е 24 Мај, Денот на словенските просветители.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…