Спасовски: Бројките сами по себе говорат за сериозниот успех во борбата со криминалот

t

Според министерот за внатерешни работи, Оливер Спасовски, Македонија има успех во борба со криминалот.

– Не можам, а да не го споменам и успехот во борбата со корупцијата, која претставува врвен приоритет, во однос на кој минатата година ја заокруживме со 50 проценти зголемување на откривачката функција, со 56 откриени кривични дела и 82 кривично пријавени сторители, напиша Оливер Спасовски на Фејсбук и додаде:

– Значи, нема да згрешам ако кажам дека бројките сами по себе говорат за сериозниот успех во борбата со криминалот и девијантните појави, за кои нема место во едно демократско општество кое се грижи за своите граѓани, што сметам дека претставува основна причина за континуирано зголемување на довербата на полицијата како сервис на граѓаните, пишува Спасовски на Фејсбук. 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Спасовски: Бројките сами по себе говорат за…

Според министерот за внатерешни работи, Оливер Спасовски,…

Спасовски: МВР е посветено кон натамошното развивање…

Министерството за внатрешни работи е посветено кон…

Министерот Спасовски на работна средба со британската…

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски денеска…

Спасовски открива: Понудив да биде најден друг…

Секој има право на свои видувања и…

Pacкол во СДСМ: Шилегов го кренал гласот…

Поранешниот скопски градоначалник Петре Шилегов бил воздржан…