ССМ ги подбра пратениците: Со име и презиме објавени сите кои гласаа против зголемување на платите во јавниот сектор

t

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денеска со име и презиме ги објави пратениците кои гласале „за“ и „против“ зголемување на платите на вработените во јавниот сектор.

-Работниците во јавниот сектор мора да знаат дека за амандманот за зголемување на нивната плата гласаа: Бојан Стојаноски, Тони Јаревски, Зоранчо Јованчев, Жаклина Пешевска, Дафина Стојаноска и Рашела Мизрахи.


Против работниците, против зголемување на нивната плата, против амандманот на ССМ гласаа: Лолита Ристова, Марија Кочовска, Панчо Минов, Марија Георгиевска, Драгица Ѓавочанова, Жаклина Лазаревска и Бајрам Кадрија. Истовремено еден од пратениците Исмаил Јахоски не гласаше никако, соопштија од ССМ.

Според нив, „гласот против работниците е уште еден глас против политичката партија која ја претставуваш и уште еден глас за генерален штрајк, кој поради овие 7 пратеници од владеачкото мнозинство започнува на 22.06.2022 година“.

-Ги повикуваме сите работници кога ќе ги сретнат во партија овие 7 пратеници да ги прашаат како да преживеат и зошто се против нивната егзистенција и егзистенцијата на нивните деца и семејства, стои во соопштението од ССМ.

Синдикатот бара зголемуваење на платите во јавниот сектор од 2806 денари во нето износ согласно зголемувањето на минималната плата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Се е договорено?! Османи очекува 118 пратеници…

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи смета…

ССМ ќе бара оставка од сите пратенци…

Јавно ќе бараме оставка од тие пратеници…

ССМ денеска повторно на протест пред Собрание

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денеска пред…

ССМ денеска протестира пред МТСП

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) денеска…

ССМ утре три часа ќе протестира пред…

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) информира…