Талат Џафери стана почесен доктор на науки во Тирана!

t

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска во Тирана ја доби титулата „Doctor honoris causa“ од Универзитетскиот колеџ „Киријази“ и стана почесен доктор на науки.

„Doctor honoris causa“ е највисокото признание што Универзитетскиот колеџ „Ќиријази“ им го доделува на истакнати личности за нивниот придонес во националните, меѓународните, академските, научните или културните области, како и нивната посебна поврзаност со овој Универзитет.

На крајот на 2020, Тетовскиот универзитет му ја додели титулата почесен доктор на науки на претседателот на ДУИ, Али Ахмети.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Средба на Џафери со претседателката на италијанскиот…

Соработката меѓу Италија и С. Македонија на…

Седницата за избор на нова влада во…

Претседателот на Собранието Талат Џафери седницата за…

Џафери: Новата влада би ги преземала функциите…

Претседателот на Собранието Талат Џафери изјави дека…