Објавено на:

Унгарија предлага ембарго на поморските пратки руска нафта

t

Унгарскиот министер за надворешни работи рече дека земјата предлага ембарго на поморските пратки на руска нафта наместо на копнените за да можат економиите на ЕУ „да продолжат да работат“.

Според него, во случај на ембарго на нафта од Русија, Унгарија „физички нема да може“ да ја купува во доволни количини од други извори.


Шефот на унгарското Министерство за надворешни работи додаде дека во отсуство на руски гас, економијата на неговата земја ќе биде „уништена“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Унгарија го зголемува буџетот на одбранбените сили

Унгарската влада планира да го зголеми буџетот…

Русија вети дека ќе продолжи со испорака…

Русија вети дека ќе продолжи со испораките…

Унгарија стави вето на договорот на ЕУ…

Унгарскиот министер за финансии, Михали Варга во…

Унгарската Влада го продолжи ограничувањето за цените…

– Унгарската Влада го продолжи ограничувањето за цените…

Унгарија ѝ обезбеди гориво на Австрија

По механичкиот инцидент во рафинеријата Schwechat OMV…