УЈП ја објави најновата листа на должници: Повеќе од 3000 физички лица се на листата

t

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.07/2022 за долгови доспеани до 31.03.2022и неплатени до 30.06.2022 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; иповисок од 300.000 денари за правните лица.

На Листата на должници бр.7/2022 објавени се 1.638 должници – правни лица (повеќе за 4 од претходната листа) и 3.182 физички лица (повеќе за 8 од претходната листа).

Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.07/2022 изнесува 8.296.172.727 денари, помалку за 41.276.403 денари од претходната листа.

Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 8.240.773.443 денари (повеќе за 127.121.862 денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 55.399.284 денари (помалку за 168.398.265 денари од претходната листа)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Голема рација: МВР, ДПИ и УЈП ги…

Во контроли извршени вчера во златарници Скопје,…

Голема акција: УЈП и ДПИ влегоа во…

Државниот пазарен инспекторат во голема акција со…

Траги-комедија: Непознато лице се претставувало како вработен…

Изминативе денови непознато лице лажно се претставувало…

УЈП ја објави најновата листа на должници:…

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници…

Приведен инспектор од УЈП, примил мито за…

Приведен е Ј.К. (63) од Скопје, вработен…