ФБИ декласифицираше дел од тајните документи: Дали може да погодите што значат некои кодови?

t

Со декласификација на документи во САД се открија и тајните шифри со кои се служела ФБИ.

Списокот од дури 83 страници вклучува многу термини кои веројатно ги знаете, како што се BFF (најдобри пријатели засекогаш), FAO (обрнете внимание) или ONO (или најблиската понуда), но има некои навистина чудни термини кои го привлекоа вниманието на луѓето .

Многумина кои ја погледнале листата на ФБИ со сигурност велат дека, иако од самиот почеток користеле Интернет и социјалните мрежи, никогаш не виделе некој да го користи акронимот ALOTBSOL за да поттикне некого „секогаш да гледа на светлата страна на животот“

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Анџелина Џоли го тужи ФБИ!

Анџелија Џоли очајно се обидува да најде…

ФБИ: Безбедносните агенции се соочуваат со закани…

Федералното биро за истраги и Министерството за…

Избегната трагедија: ФБИ спречи обид за атентат…

ФБИ спречи обид за атентат врз поранешниот…

ФБИ декласифицираше дел од тајните документи: Дали…

Со декласификација на документи во САД се…

ФБИ предупреди: Сајбер нападите може да влијаат…

Највисоката американска агенција за спроведување на законот…